Čestitka ministra Krstičevića zlatnoj braći Sinković

„Martine i Valente, vi ste nezaustavljivi i dominantni hrvatski dvojac u vrhu svjetskog veslanja. Ponosni smo što ste dio obitelji Hrvatske vojske“, poručuje Krstičević

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je u subotu, 31. kolovoza 2019. godine čestitku ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske, braći Martinu i Valentu Sinkoviću na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, koje se održava u austrijskom gradu Linz-Ottensheim.

“Poštovani Martine i Valente, u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, čestitam vam na osvojenom naslovu svjetskih prvaka. Još jednom ste potvrdili da ste nezaustavljivi i dominantni hrvatski dvojac u vrhu svjetskog veslanja. Ponosni smo što ste dio obitelji Hrvatske vojske i na vaš vrijedan rad i vrhunske rezultate kojima kontinuirano promičete hrvatski sport i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Želim vam još puno uspjeha te izvrstan plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju”, stoji u čestitci ministra Krstičevića.

Pobjedom na Svjetskom prvenstvu braća Sinković obranili su naslov svjetskih prvaka osvojen prošle godine u bugarskom gradu Plovdivu i izborili su plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju iduće godine.

Ovo im je ovo šesto zlato sa svjetskih prvenstava. Dva puta su bili najbolji u četvercu na pariće s Davidom Šainom i Damirom Martinom (2010. i 2013.), dva puta u dvojcu na pariće (2014. i 2015.) i dva puta u dvojcu bez (2018. i 2019). Također, imaju i srebro iz dvojca bez 2017. i broncu iz četverca na pariće iz 2011. godine.