Čestitka načelnika Glavnog stožera OSRH povodom Uskrsa

Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj povodom blagdana Uskrsa uputio je čestitku pripadnicima i djelatnicima Hrvatske vojske i MORH-a

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj uputio je čestitku svim pripadnicima Hrvatske vojske i djelatnicima Ministarstva obrane:

“Dragi vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Hrvatske vojske u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

U danima smo iščekivanja najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa – blagdana vjere, nade i životnog ohrabrenja.

Slaveći radost Isusovog uskrsnuća, s ponosom i pijetetom prisjećamo se i svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su svoje živote podarili za hrvatsku slobodu.

Uskrs je vrijeme kada više nego u bilo koje doba godine slavimo nadu u svijet zajedništva i razumijevanja među ljudima. Uskrsno vrijeme nas uči da se hrabrije i spremnije suočavamo sa svakodnevnicom.

U ovo izazovno vrijeme kada iz dana u dan čekamo vijesti o oboljelima, kada se čitav svijet susreće s neizvjesnošću, dok zbrajamo štete od potresa i dok se svatko od nas i svi zajedno nastojimo nositi s teretom trenutka rijetko viđenog u ljudskoj povijesti – želim da vam Uskrs, taj vječni simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, nade nad očajem, vrati radost života, bude nadahnuće i poticaj da brinemo za bližnje, za one koji su nemoćni i u potrebi i ojača nas snagom vjere kako bi oplemenjeni krenuli u bolje sutra.

U tom duhu optimizma i nade sa željom da blagdansko ozračje ispuni vaša obiteljska i radna okruženja, svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen Uskrs!”

 
NAČELNIK GS OSRH

Admiral
Robert Hranj