Foto: HRM

Četiri protupožarna aviona gase požar kod Dicma

Dva Canadaira i dva Airtractora iz sastava PP NOS OS RH gase požar na području Dicmo-Kruševar u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 i dva aviona Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućeni su u subotu, 25. kolovoza 2018., u akciju gašenja požara na području Dicmo-Krušvari u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 24. kolovoza 2018., sudjelovale u gašenju 52 požara (17 u Zadarskoj, po 16 u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj te po 1 u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 49 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS “Skylark I”) za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11.-12. kolovoza 2018.) s ukupno 103 pripadnika PP NOS OS RH.