Na 30. obljetnicu osnutka HRM-a položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima | Foto: D. Mišić

Dan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima

U znak zahvalnosti pripadnicima Hrvatske ratne mornarice koji su u Domovinskom ratu dali život za ostvarenje slobode i neovisnosti, na 30. obljetnicu HRM-a položeni su vijenci i upaljene svijeće

U znak zahvalnosti svim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice koji su u Domovinskom ratu dali život za ostvarenje slobode i neovisnosti, na 30. obljetnicu osnutka HRM-a položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima podignutim njima u čast u Splitu, Šibeniku i Makarskoj.

U subotu, 18. rujna 2021. zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednici postrojbi te načelnici Odjela Zapovjedništva odali su počast pripadnicima HRM-a poginulim u Domovinskom ratu, u spomen sobi vojarne „Admiral flote Sveto Letica-Barba“.

Izaslanstva HRM-a i Udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence na spomen ploču na zgradi u kojoj je ustrojeno prvo Zapovjedništvo HRM-a u Jadranskoj ulici u Splitu te uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na splitskom groblju Lovrinac.

Vijenac su položili i na posljednje počivalište prvog zapovjednika HRM-a admirala Svete Letice-Barbe na splitskom groblju Lovrinac, a u Dolu na otoku Braču izaslanstvo HRM-a odalo je počast i svom drugom zapovjedniku, admiralu Vidu Stipetiću.

Uz osjećaj neizmjerne tuge kojom se prisjećamo poginulih, nestalih i umrlih branitelja, svih onih čija je žrtva upisana u povijest stvaranja Hrvatske ratne mornarice, uvijek nas prati osjećaj divljenja i ponosa na junački otpor i izuzetnu hrabrost njihovu i svih onih koji su dali doprinos za slobodu domovine.

Dan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicimaDan Hrvatske ratne mornarice: In memoriam poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima