Foto: Arhiva MORH/ M. Sever

Dan otvorenih vrata na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu

Dan otvorenih vrata HVU-a održat će se u subotu 25. ožujka u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održat će se u subotu 25. ožujka 2023., od 10 do 12:30 sati u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu te od 10 do 14 sati u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati informacije o preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot, uvjetima i načinu upisa na studij, kadetskim pravima i obvezama, vojnoj obuci te provjerama za upis.

Predviđen je obilazak objekata u vojarnama u Zagrebu i Splitu te razgled vojne opreme i naoružanja.

Napomena za medije za Zagreb

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja u Zagrebu da dođu u subotu, 25. ožujka 2023. godine, na HVU, Ilica 256b u Zagrebu najkasnije do 9:45 sati.

Potrebno je poslati prijavu koja treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela, najkasnije do petka 24. ožujka 2023. godine do 18 sati na e-mail: info.hvu@morh.hr.

Ulaz u vojarnu je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Napomena za medije za Split

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja u Splitu da dođu u subotu, 25. ožujka 2023. godine, u vojarnu “Admiral flote Sveto Letica-Barba”, Zrinsko Frankopanska 207, Split najkasnije do 9:45 sati.

Potrebno je poslati prijavu koja treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela, najkasnije do petka, 24. ožujka 2023. godine do 18 sati na e-mail: jmaretic@unist.hr.