Dan otvorenih vrata na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održat će se u subotu 23. ožujka 2024. godine od 10 do 12:30 sati u Zagrebu te od 10 do 14 sati u Splitu

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održat će se u subotu 23. ožujka 2024. godine, od 10 do 12:30 sati u vojarni Petar Zrinski u Zagrebu te od 10 do 14 sati u vojarni Admiral flote Sveto Letica – Barba u Splitu.

Posjetiteljima će biti prezentirani sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH: Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo te Aeronautika – usmjerenje vojni pilot i vojna kontrola zračnog prometa. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s uvjetima i načinom upisa na studij, provjerama za upis, kadetskim pravima i obvezama.

Predviđen je i obilazak važnijih objekata u vojarnama u Zagrebu i Splitu te razgledavanje vojnog naoružanja i opreme.

Napomena za medije u Zagrebu: Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu u subotu 23. ožujka 2024. godine, na Hrvatsko vojno učilište u Zagrebu, najkasnije do 9:45 sati.

Potrebno je poslati prijavu koja treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela, najkasnije do petka 22. ožujka 2024. godine do 18 sati na e-mail: info.hvu@morh.hr.

Ulaz u vojarnu je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Napomena za medije u Splitu: Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja u Splitu da dođu u subotu 23. ožujka 2024. godine, u vojarnu Admiral flote Sveto Letica-Barba, Zrinsko Frankopanska 207a, Split najkasnije do 9:45 sati.

Potrebno je poslati prijavu koja treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela, najkasnije do petka 22. ožujka 2024. godine do 18 sati na e-mail: grgo.kero@morh.hr.