Dan za medije međunarodne vojne vježbe “ŠTIT 2023”

Dan za medije na međunarodnoj vojnoj vježbi “Štit 23” održat će su u petak 21. travnja 2023. na vojnom poligonu “119. brigade HV” Premantura, Rt Kamenjak, pored Pule

Dan za medije na međunarodnoj vojnoj vježbi “Štit 23” održat će su u petak 21. travnja 2023. na vojnom poligonu “119. brigade HV” Premantura, Rt Kamenjak, pored Pule.

Riječ je o vježbi s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci, u kojoj ove godine sudjeluje oko 300 pripadnika Oružanih snaga RH i zemalja partnera, Slovenije, SAD-a i Poljske, s raketnim i topničkim sustavima protuzračne obrane malog i srednjeg dometa.

Vježba se provodi u cilju unaprjeđenja interoperabilnosti s partnerima uvježbavajući taktike, tehnike i procedure praćenja i nadzora zračnog prostora te identifikacije ciljeva i provedbe bojnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru na malim visinama prijenosnim raketnim sustavima protuzračne obrane na imitator zračnog cilja i protuzrakoplovnim topovima na radio vođenu maketu zrakoplova.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu na ulaz vojnog poligona “119. brg HV” u petak 21. travnja najkasnije do 8:30 sati, gdje je za novinare osiguran parking te prijevoz do mjesta provođenja vojne vježbe.

Molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail elvis.nakic@morh.hr najkasnije do četvrtka, 20. travnja do 16:00 sati. Prijava treba sadržavati sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela.

Osoba za kontakt za medije je časnik za odnose s javnošću Pukovnije protuzračne obrane HKoV-a bojnik Elvis Nakić, mob: 099/635-922.