Na kampu sudjeluju kadeti 15. naraštaja programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje | Foto: HVU / Kadetska bojna

Dan za medije na Zimskom kampu kadeta HV-a

U četvrtak, 13. veljače 2020. u vojarni “Josip Jović” u Udbini zainteresirani predstavnici medija imat će prigodu pratiti aktivnosti kadeta na Zimskom kampu

U vojarni “Josip Jović” u Udbini od 9. veljače 2020. provodi se Zimski kamp kadeta Hrvatske vojske na kojem sudjeluju kadeti sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje te kadeti sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Vojno pomorstvo.

Zainteresiranim predstavnicima medija godine bit će omogućeno praćenje aktivnosti kadeta na Zimskom kampu u vojarni u Udbini, u četvrtak, 13. veljače 2020. godine s početkom u 10,00 sati.

Riječ je o aktivnosti tijekom koje kadeti na terenu u praksi primjenjuju stečena znanja, iz programskih područja taktike, vođenja i zapovijedanja i topografije, znanja i vještina potrebne za razinu vođenja pješačkog voda, privikavaju se na rad i život na terenu za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, niskih temperatura i uvjeta smanjene vidljivosti i dr.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti aktivnosti kadeta na zimskom kampu da dođu u vojarnu “Josip Jović” u Udbini u četvrtak, 13. veljače 2020. najkasnije do 9,30 sati te da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr najkasnije do srijede, 12. veljače 2020. do 16,00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) broj osobne ili novinarske iskaznice i broj mobitela.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću HVU-a, pukovnik Zdravko Lovašen, mobitel: 099 250 2593.