Dobrovoljno darivanje krvi u vojarni "1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia" | Foto: HV/ I. Grossi

Dobrovoljno darivanje krvi u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia”

Ukupno je prikupljeno 67 doza, a desetnik vojni specijalist Zdravko Razum 111. put dobrovoljno je darovao krv

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu u utorak, 25. svibnja 2021. godine, povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je provedena u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, a prikupljeno je 67 doza krvi.

Ovom prigodom desetnik, vojni specijalist Zdravko Razum iz Remontnog zavoda, Zapovjedništva za potporu, 111. put dobrovoljno je darovao krv. Istaknuo je kako već 30. godina dobrovoljno daruje krv, uvijek vođen mišlju da će tim činom nekome vrati osmijeh na lice. Dodatna motivacija darivanju krvi mu je i činjenica što mu je ono i potvrda da je zdrav. “Darivanje krvi postalo mi je na neki način i stil života, kada krene nova godina ja već unaprijed znam što ću raditi u ožujku, lipnju i prosincu – dati krv”, istaknuo je desetnik Razum.

Odaziv pripadnika darivanju krvi je u skladu s načelima solidarnosti i empatije. Na taj način ispunjavaju jednu od temeljnih misija Hrvatske vojske, a to je pružanje humanitarne pomoći.

Dobrovoljno darivanje krvi u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – CroatiaDobrovoljno darivanje krvi u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – CroatiaDobrovoljno darivanje krvi u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – CroatiaDobrovoljno darivanje krvi u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia