Foto: 1. HRVCON

Dočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi

Za pripadnike oružanih snaga svih zemalja sastavnica Borbene skupine NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi 24. ožujka 2018. godine organiziran je dočasnički dan.

U organizaciji dočasničkog lanca potpore, a u cilju unaprjeđenja suradnje i razmjene iskustava održano je upoznavanje dočasnika svih zemalja sastavnica borbene grupe te prezentacija opreme koju koriste Njemačka, Nizozemska, Francuska, Norveška i Hrvatska vojska.

Hrvatski kontingent tom je prigodom prezentirao vod BOV PATRIA 8X8 (četiri vozila), BOV PATRIA 8X8 za izvlačenje, BOV PATRIA 8X8 sanitetska, sredstva vatrene potpore te osobno naoružanje i opremu vojnika.

Dočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u LitviDočasnički dan u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi