Na području mjesta Nova Drenčina u obrani od poplava angažirano je ukupno 166 pripadnika Protupoplavnog voda | Foto: MORH/ M. Čobanović

Dodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplava

Još 40 pripadnika Hrvatske vojske upućeno je na poplavljeno područje u mjesto Nova Drenčina

Na području mjesta Nova Drenčina u obrani od poplava u ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine angažirano je ukupno 166 pripadnika Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga OSRH.

Naime, tijekom popodneva upućene su dodatne snage od 40 pripadnika Hrvatske vojske u pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava u mjesto Nova Drenčina na području Petrinje.

U stanju pripravnosti u vojarni u Petrinji trenutno se nalazi 240 pripadnika Hrvatske vojske.

Podsjetimo, jučer je na području Sisačko-moslavačke županije bilo angažirano 137 pripadnika Hrvatske vojske, od čega na području Hrvatske Kostajnice njih 57 s jednom kombinirkom, kamionom, labudicom kao i jednim terenskim vozilom s osobljem, dok su u Novoj Drenčini bila angažirana 83 pripadnika HV-a sa šest kamiona i utovarivačem.

Dodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplavaDodatne snage Hrvatske vojske u obrani od poplava