Dragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u Požegi | Foto: OSRH

Dragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u Požegi

U Bojnoj za temeljnu vojnu obuku, Središta za obuku pješaštva i oklopništva, Zapovjedništva za obuku pješaštva i oklopništva, Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u Požegi u petak 28. listopada 2022. godine započelo je dragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

U ovom naraštaju na dragovoljnom vojnom osposobljavanju nalazi se 89 ročnika od kojih je 12 žena i 77 muškaraca, među kojima su i kandidati za časnike zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti kao i za vojne specijaliste.

Na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ročnici će provesti osam tjedana, a obuka se provodi u vojarni “123.brigade HV” u Požegi, na vojnom vježbalištu “Glavica” i strelištu “Novo Selo”.
Dragovoljni ročnici koji uspješno završe obuku bit će osposobljeni za dužnost strijelca te streljačku specijalnost u rodu pješaštvo. Time će ispuniti jedan od propisanih uvjeta za prijam u djelatnu vojnu službu.

Na dragovoljno vojno osposobljavanje može se prijaviti tijekom cijele godine. Informacije o programu dragovoljnog vojnog osposobljavanja dostupne su na službenoj stranici Ministarstva obrane, a više podataka može se dobiti u Službi za poslove obrane MORH-a ili Područnom odsjeku za poslove obrane.

Dragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u PožegiDragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u PožegiDragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u PožegiDragovoljno vojno osposobljavanje 36. naraštaja ročnika u Požegi