Druga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo| Foto: HRZ/ D. Vujević

Druga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo

Druga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je u nedjelju 15. siječnja 2023. godine iz vojarne “Knez Trpimir” iz Divulja u operaciju potpore miru NATO-a u Republici Kosovo KFOR.

Zapovjednik 38. kontingenta je satnik Tomislav Barbir iz 395. Eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kapetan posade na helikopteru Mi-8 171SH kojemu je ovo peti odlazak u misiju na Kosovo.

Satnik Barbir istaknuo je kako je kontingent dobro pripremljen, iskusan i spreman za još jednu misiju. “Već dugi niz godina naši pripadnici daju doprinos potpori izgradnje i održavanja mira i stabilnosti u Republici Kosovo pod okriljem NATO-ove operacije, a naša je uloga uspješno provesti misije te dostojanstveno i časno predstaviti našu Domovinu”, naglasio je satnik Barbir.

Druga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoDruga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoDruga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoDruga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoDruga sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo