Obljetnica ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma

Foto: Arhiva MORH / T. Brandt

Državni tajnik Jakop na svečanosti dodjele priznanja 7. gbr Puma

Izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop sudjelovao je u srijedu 15. prosinca 2021. u Varaždinu na svečanosti dodjele priznanja “Junak hrvatskog Domovinskog rata” 7. gardijskoj brigadi “Puma”.

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje iznimno zaslužnima za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a dodjeljuje ga Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91 u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Priznanje su primili ratni zapovjednik “Puma” brigadni general Željko Dvekar i predsjednik Udruge veterana 7. gbr “Puma” Robert Puja, a uručio ga je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91, Mladen Pavković.

Državni tajnik Jakop čestitao je svim pripadnicima na ovom priznanju te zahvalio Udruzi na dugogodišnjem čuvanju uspomena na hrvatske branitelje. Istaknuvši da su pripadnici Puma sve svoje domovinske zadaće obavljali časno i viteški te da su, zajedno s prijateljima iz drugih gardijskih brigada, bili udarna snaga pobjedničke Hrvatske vojske, Jakop je poručio: “Danas se s tugom i ponosom prisjećamo i devedeset i sedam poginulih Puma, kao i svih preminulih suboraca, svih ranjenih prijatelja, koji su i te kako zaslužni da ovo vrijedno priznanje pripadne našoj Sedmoj gardijskoj. Dragi pripadnici Puma! Budite ponosni na dane u kojima ste ispisivali zlatne stranice hrvatske povijesti”.