Ekološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-a | Foto: HRM

Ekološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-a

U povodu 32. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, u Pločama, Puli i Splitu organizirane su ekološke akcije čišćenja podmorja, provedene u suradnji sa Hrvatskim ronilačkim savezom

Uz ronitelje HRM-a u akciji su sudjelovali i ronitelji lokalnih klubova: “Periska” iz Ploča, ERK “Leut” iz Blaca, ŠREK “Delta 5” Metković, REK “Vidra” Ljubuški, ŠREK “Hvidra” Split te ERK “Malo more” Komarna, a izvađena je velika količina krupnog otpada: guma, dijelova automobila, ribolovnih alata, te sitnog otpada. U Pločama se ronilo u subotu 18. rujna 2023., na lokacijama Sidrište i Vrulja.

Istoga dana ronilo se i u Puli, na lokaciji Gortanova uvala. Akcija je provedena u organizaciji grada i Turističke zajednice, a u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Sudjelovali su volonteri Crvenog križa Pula, Zajednica tehničke kulture Pula, PU Istarska, ronilački klub CPA Pula i pripadnici HRM-a.

Posljednja u nizu akcija provodila se u Splitu, u nedjelju 19. rujna 2023. Na lokacijama sa sjeverne strane poluotoka Marjana i u uvali Kašjuni, uz ronitelje HRM-a sudjelovali su ronitelji Zapovjedništva specijalnih snaga, ronilačko-ekološki klub HVIDR-e Split, RK veterana 4. gardijske brigade, RK Požega, RK Mornar, RK Iglun, RK Špinut Split, RK Nautilus Split, RK Saldun, Udruga veterana HRM-a i ronitelji Specijalne policije BATT PU Split, ukupno sedamdeset i pet sudionika.

Ekološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-aEkološke akcije čišćenja podmorja u povodu Dana HRM-a