Foto: MORH / J. Kopi

Ministar Krstičević u obilasku vojarne u Našicama

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u petak, 5 listopada 2018. vojarnu 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u petak, 5 listopada 2018. vojarnu 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama, u kojoj su smještene 1. motorizirana bojna „Sokolovi“ i 2. motorizirana bojna „Pume“. Time je ministar Krstičević postao prvi ministar obrane koji je posjetio našičku vojarnu.

Tijekom posjeta, zapovjednik vojarne 132. brigade Hrvatske vojske pukovnik Robert Poljak upoznao je ministra Krstičevića s infrastrukturom te zadaćama i obučnim aktivnostima postrojbi, nakon čega je ministar obišao prostore unutar vojarne.

Uz ministra Krstičevića vojarnu su posjetili: zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Drago Matanović, posebni savjetnik ministra Božo Kožul, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković i prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dario Rosić.

U svome obraćanju, ministar je pozvao pripadnike 2. mehanizirane bojne „Sokolovi“ da čuvaju uspomenu na 5. gardijsku brigadu „Slavonski Sokolovi“, po kojoj su dobili ime i koja je osnovana na današnji dan prije 26 godina.

Foto: MORH / J. Kopi | Ministar Krstičević u obilasku vojnika i vojarne 132. brigade HV-a u Našicama

„Sokolovi su igrali važnu ulogu u oslobađanju Hrvatske te im dugujemo najveću zahvalnost. Bez njih ne bismo danas mogli uživati slobodu i mir“, istaknuo je ministar Krstičević.

Ministar je također pohvalio sve vojnike za angažman u obnovi i uređenju vojarne te istaknuo kako će se i dalje ulagati u obnovu infrastrukture i poboljšanje radnih uvjeta za sve vojnike.

„Tehnika je bitna, ali ključ je svake vojske čovjek. Vidjeli smo to i u Domovinskom ratu; imali smo želju i čvrst stav i pobijedili smo“, rekao je ministar.

Ministar Krstičević ujedno je najavio i održavanje vojne vježbe „Velebit 18 – Združena snaga“ i skoro preseljenje 2. motorizirane bojne „Pume“ u Varaždin.

[ngg src=”galleries” ids=”3091″ display=”basic_thumbnail”]