Gađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u Poljskoj | Foto: 13. HRVCON/ M. Trnokop

Gađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u Poljskoj

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj proveli su pripremno gađanje iz osobnog naoružanja, jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj proveli su danas, 19. ožujka 2024. godine na vojnom poligonu Bemowo Piskie pripremno gađanje iz osobnog naoružanja, jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9.

Osim hrvatskih pripadnika u gađanju su sudjelovali i pripadnici Borbene grupe Poljska (Battle Group Poland) iz sastava oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Rumunjske kojima je prije samog gađanja održana prezentacija o taktičko tehničkim karakteristikama samokresa HS-9 i jurišne puške VHS-2.

Uspješni završetak pješačkog gađanja samo je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta koji u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj sudjeluju zajedno s pripadnicima oružanih snaga Velike Britanije i Rumunjske u sastavu Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Rumunjske nakon što su imali priliku isprobati učinkovitost hrvatske jurišne puške i samokresa pokazali su iznimno oduševljenje preciznošću oba oružja.

Gađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u PoljskojGađanje iz jurišne puške VHS-2 i samokresa HS-9 u Poljskoj