Gađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u Poljskoj | Foto: 13. HRVCON/ M. Radić, M. Roščak

Gađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u Poljskoj

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj sudjelovali su na natjecanju u gađanju iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) u subotu 23. ožujka 2024. godine sudjelovali su na natjecanju u gađanju iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT, koji je održan na strelištu u gradu Sejny.

Na navedenom natjecanju u organizaciji 1. brigade teritorijalne obrane Republike Poljske, uz deset pripadnika hrvatskih oružanih snaga, sudjelovali su i pripadnici poljskih i litavskih oružanih snaga te američki i rumunjski pripadnici Borbene grupe Poljska.

Svi natjecatelji su dobili “coin” na kojem se na poleđini nalazi moto Teritorijalne obrane Republike Poljske “Always Ready, Always Here”, a isti je po uzoru na moto Nacionalne garde Illinois-a “Always Ready, Always There”.

Gađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u PoljskojGađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u PoljskojGađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u PoljskojGađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u PoljskojGađanje iz samokresa VIS 100 i jurišne puške MSBS GROT u Poljskoj