Foto: Donji Lapac/ M. Tomić

General Šundov s hrvatskim vojnicima u Gračacu i Donjem Lapcu

Načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov obišao je pripadnike OSRH na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u pratnji zamjenika zapovjednika i načelnika Stožera Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Borisa Šerića obišao je danas, 23. veljače 2018., pripadnike Oružanih snaga RH angažirane na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena u Gračacu i Donjem Lapcu.

U Gračacu ih je dočekao zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, koji ih je upoznao s trenutačnim stanjem i aktivnostima na kojima su angažirani pripadnici OSRH. General Šundov zajedno s generalima Šerićem i Kundidom vidio je kako su desetorica hrvatskih vojnika s kombinirkom čistili prilaz do stočarske frame, gdje su bili angažirani prema uputi lokalne uprave.

I u Donjem Lapcu susreli su se s hrvatskim vojnicima na terenu, kojima je njihov dolazak bio dodatna potpora. O aktualnoj situaciji razgovarali su s bojnikom Samirom Mršićem, zapovjednikom 3. mehanizirane bojne Pauci GMBR, kao i sa zamjenikom načelnika Općine Donji Lapac Mirom Tomićem, te s vojnicima na terenu.

General Šundov zahvalio je svim pripadnicima Oružanih snaga na predanom angažmanu u ovim iznimnim okolnostima.

Na području Gračaca danas su pripadnici Hrvatske kopnene vojske, njih 25, s pet radnih strojeva i vozila čistili snijega oko dječjeg vrtića, prilazne putove svim važnim institucijama. U Donjem Lapcu angažirano je također 25 pripadnika s pet vozila i radnih strojeva na čišćenju snijega oko dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole.

U protekla dva dana angažirano je sveukupno oko 280 pripadnika OSRH i 11 inženjerijskih strojeva te 17 motornih vozila, a oko 1000 pripadnika OSRH spremno je izaći na teren ako i kada zatreba.