Foto:OSRH

Generali Jurković i Kundid s pripadnicima HV na terenu

Pripadnike OS RH angažirane na poslovima otklanjanja snježnog nevremena obišli su zapovjednici HKoV-a i GMBR-e

Pripadnike Oružanih snaga RH koji su danas, 24. veljače 2018. bili angažirani na poslovima otklanjanja snježnog nevremena na području Gračaca obišli su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid.

Na tom području bilo je angažirano 20 pripadnika i 4 radna stroja HKoV-a koji su između ostalo čistili most preko rijeke Otuće. Isto tako, sedam pripadnika sa dva radna stroja bilo je angažirano na čišćenju pet kilometara duge ceste prema farmi u Deringaju.

U Delnicama je danas bilo angažirano 67 pripadnika i četiri radna stroja OS RH koji su čistili javne površine, prilaze i prometnice te odvozili snijeg iz grada.

Također, pet pripadnika s radnim strojem bilo je angažirano na području Brušana pored Gospića.

U Saborskom, Lovincu, Donjem i Gornjem Lapcu pripadnici Hrvatske vojske s radnim strojevima čistili su prometnice prema izdvojenim objektima, zaseocima i sl.

Od prvog dana angažmana pripadnika Hrvatske vojske na aktivnostima uklanjanja posljedica snježnog nevremena, od četvrtka, 22. veljače, u radove je bilo uključeno oko 300 pripadnika i oko 30-ak inženjerijskih strojeva i motornih vozila Oružanih snaga RH.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena na lokacijama gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija bilo najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2691″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]