Glazbeni festival Hrvatski Pleter

Povodom Dana OSRH-a i Dana HKoV-a u Domu OS “Zrinski” u Karlovcu u četvrtak, 27. svibnja održan je glazbeni festival Hrvatski pleter

Organizatori festivala su Zadruga branitelja Studium i Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, suorganizator Ministarstvo obrane RH, a pokrovitelj je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Na festivalu su nastupili neki od sudionika i pobjednika ranije održanih Pletera, među kojima i poznati hrvatski glazbenici Vinko Coce, Boris Ćiro Gašparac, Zoran Jelenković, Ivo Pattiera, Pero Rogan, Alen Vitasović, Tomislav Bralić i klapa Intrade te klape Maslina i “Sv. Juraj” HRM, kao i mješoviti zbor MUP-a, a kao gost iznenađenja nastupio je Miroslav Škoro.

Uime organizatora goste i uzvanike, među kojima su bili izaslanik Predsjednika RH Zlatko Gareljić, ministar obrane Branko Vukelić i vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac te visoki dužnosnici MORH-a i MOBMS-a, pozdravio je predsjednik ZUHDDR-a Tom Kačinari, a prigodnim riječima obratio se i ministar Ivić, pozdravivši sve okupljene i u ime predsjednice Vlade Jadranke Kosor. Predsjednik Organizacijskog odbora festivala Žarko Delač uručio je plaketu zahvale pokrovitelju i svim sudionicima.

Glazbeni festival Hrvatski pleter sljednik je istoimenog festivala OSRH-a koji se posljednji put održao u Karlovcu prije deset godina, a želja je organizatora da se ponovno održava. Stoga je ove godine izvedena retrospektiva najuspješnijih skladbi izvedenih na dosad održanih šest festivala. Uz tu glazbenu dimenziju organizatori su pokrenuli i humanitarnu akciju pod nazivom Pleter za branitelje te se uz pomoć Hrvatske televizije, koja je izravno prenosila održavanje festivala,  prikupljala pomoć za liječenje teško oboljelog Tomislava Kaića, sina hrvatskog branitelja Zoltana iz baranjskog sela Suza.

Glazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival PleterGlazbeni festival Pleter