Godišnja izložba karikatura u Galeriji “Zvonimir”

U galeriji Ministarstva obrane „Zvonimir“, 5. studenoga 2013. otvorena je izložba karikatura Hrvatskog društva karikaturista.

Na izložbi se predstavlja 52 člana Društva sa 120 radova, a mogu se vidjeti i radovi s nedavno otvorene izložbe hrvatske karikature u Istanbulu.

U prigodi otvaranja izložbe predsjednik  HDK Davor Trgovčević zahvalio je Ministarstvu obrane što se hrvatski karikaturisti već tradicionalno predstavljaju u Galeriji „Zvonimir“ i najavio gostovanje izložbe u ostalim hrvatskim gradovima, kao i u inozemstvu.
Dodao je k tome kako Hrvatsko društvo karikaturista, koje je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu.

Ujedno je podsjetio da su hrvatski autori sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja, te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.

Izložba se može razgledati do 15. studenoga 2013. u radno vrijeme galerije „Zvonimir“, od 10 do 18 sati, uz slobodan ulaz.

[nggallery id=1286]