Helikopteri PP NOS-a na požarištu kod Labinskih Draga

Dva transportna helikoptera Mi-8 MTV1 i jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH (PP NOS OSRH) dana 5. srpnja 2012. godine sudjelovala su u gašenju požara otvorenog prostora u predjelu Labinskih Draga, jugoistočno od odašiljača Labinštica, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prvi helikopter Mi-8 MTV1 je s helidroma u Divuljama pored Trogira poletio u 17:05 sati, a na požarište je stigao 20 minuta kasnije. Tijekom sat i 55 minuta aktivnosti na požarištu ispustio je ukupno 16 protupožarnih vjedara, odnosno 32 tone vode.

Drugi helikopter je na požarište preusmjeren s požarišta u području Lećevice u 17:55 sati, a tijekom sat i 15 minuta djelovanja na požar je ispustio 9 protupožarnih vjedara, odnosno 18 tona vode.

Zrakoplov CL-415 također je na požarište preusmjeren s požarišta u području Lećevice, a na požar je ispustio 2 vodene bombe, odnosno 12 tona vode.

Požar u području Labinskih Draga je lokaliziran, a zahvatio je 5 hektara makije, trave i hrastovine.

Zrakoplovi PP NOS-a OSRH angažirani su na zahtjev Vatrogasnog operativnog središta Državne uprave za zaštitu i spašavanje.