Helikopterima HRZ i PZO tijekom vikenda prevezeno šest pacijenata

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO tijekom vikenda, od petka 20. rujna 2013.  u popodnevnim satima do nedjelje 22. rujna 2013., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja šest pacijenata među kojima je bilo i jedno novorođenče.

 

Helikopterom Mi-8 MTV u petak 20. rujna 2013. hitnim letom prevezen je jedan poljski turist s Korčule, dok su u subotu 21. rujna posade bile angažirane u zbrinjavanju dvoje pacijenta s Hvara.

U nedjelju 22. rujna 2013.  brzom intervencijom helikopterskih posada HRZ i PZO-a najprije je prevezen jedan pacijent s otoka Šolte, te nakon toga i novorođenče iz Dubrovnika.

To je bila šesta beba u ovoj godini koja je prevezena u inkubatoru s helikopterom HRZ i PZO. Šesti pacijent prevezen je iz Orebića, a radilo se o češkoj turistkinji. Sva zbrinjavanja pacijenata uz pomoć helikoptera HRZ i PZO-a vodila su do KBC Split.

Od početka godine letačke posade iz Divulja sveukupno su hitnim medicinskom letovima prevezle 393 pacijenata, kroz 380 sata provedenih u zraku, u humanim misijama spašavanja ljudskih života pri čemu je ostvareno više od tisuću letova.