Ekipa HRM-a sudjelovala je u subotu 27. lipnja 2020. na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba | Foto: HRM/ OJI

Hrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba

Posada Hrvatske ratne mornarice iz Ploča među petnaest natjecateljskih ekipa na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba osvojila je izvrsno šesto mjesto

Ekipa Hrvatske ratne mornarice koju čine pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flote HRM-a, sudjelovala je u subotu 27. lipnja 2020. na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba gdje je među petnaest natjecateljskih ekipa osvojila izvrsno šesto mjesto.

Riječ je o 9,6 kilometara dugoj utrci tradicionalnih neretvanskih lađa koju organiziraju Udruga lađara Neretve, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu na kojoj je prvo mjesto osvojila ekipa Udruga lađara Zagreb.

Posada Hrvatske ratne mornarice, pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva inače smješteni u Pločama, ekipa su koja se pored svojih redovnih zadaća i aktivnosti u postrojbi, treninzima za natjecanja lađara intenzivno bavi tek nešto duže od godinu dana.

Pripadnici satnije Satnije mornaričko-desantnog pješaštva mnogo puta pokazali su svoju spremnost, snagu i izdržljivost, a tako je bilo i u ovoj utrci, jednoj od preliminarnih utrka u sklopu priprema za nastup na kulturno-sportsko-turističkoj manifestaciji Maraton lađa na Neretvi.

Hrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada ZagrebaHrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada ZagrebaHrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada ZagrebaHrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada ZagrebaHrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba

Flickr: fotogalerija