Današnja humanitarna akcija darivanja krvi uz sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje još je jedan pokazatelj spremnosti Hrvatske vojske, koja je uvijek na raspolaganju svom narodu | Foto: HRZ / M. Karačić

Hrvatska vojska iz Zemunika za Škabrnju i Vukovar

“Čast nam je što smo zajedno s drugim vojarnama Hrvatske vojske povezali naša srca s Vukovarom i Škabrnjom”, naglasio je pukovnik Panić

Povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje pripadnici Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika uključili su se u ponedjeljak 18. studenoga 2019. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom “Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019”.

Današnja humanitarna akcija darivanja krvi uz sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje još je jedan pokazatelj spremnosti Hrvatske vojske, koja je uvijek na raspolaganju svom narodu. 

Načelnik stožera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) pukovnik Boris Panić istaknuo je kako je Hrvatska vojska i danas na simboličan način potvrdila snažnu povezanost sa lokalnom zajednicom i ljudima u potrebi. “Čast nam je što smo zajedno s drugim vojarnama Hrvatske vojske povezali naša srca s Vukovarom i Škabrnjom”, naglasio je pukovnik Panić.

Sveukupno su prikupljene 54 doze krvi, a uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ “Rudolf Perešin” akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar i Gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

[ngg src=”galleries” ids=”3799″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]