Hrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB Dubrava | Foto: MORH/F. Klen

Hrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB Dubrava

Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske što su uvijek na raspolaganju i spremni su suočiti se sa svim izazovima koji se pred nama nalaze, poručuje ministar Banožić

Na temelju odluke ministra obrane i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH, a sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva, pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske započeli su u nedjelju 14. studenog 2021. godine s postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Riječ je o samoodrživom ekspedicijskom kampu sa 25 grijanih šatora opremljenih i 200 kreveta za smještaj pacijenata za čije je postavljanje angažirano 65 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i 25 motornih vozila (četiri transportna vozila, 18 teretnih vozila i tri radna stroja).

“Hrvatska vojska od samog početka širenja pandemije koronavirusa pomaže civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske kroz razne oblike potpore te će se ponovno aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava”, poručio je ministar obrane Mario Banožić zaključivši: “Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske što su uvijek na raspolaganju i spremni su suočiti se sa svim izazovima koji se pred nama nalaze”.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Pripadnici Bojne tijekom pandemije izvršavaju jednu od temeljenih misija Hrvatske vojske – pružanje potpore civilnim institucijama. U razdoblju od ožujka 2020. godine do danas pružali su pomoć zdravstvenim i cvilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih.

Hrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB DubravaHrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB Dubrava