Hrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć Sloveniji | Foto: OSRH

Hrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć Sloveniji

Iz vojarne “110. brigade Hrvatske vojske” u Karlovcu u Sloveniju je upućeno 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim strojevima

Iz vojarne “110. brigade Hrvatske vojske” u Karlovcu 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim strojevima (jedan utovarivač, jedan kopač, jedan kopač-utovarivač, tri samoistovarivača, jedna labudica i dvije prikolice za prijevoz inženjerijskih strojeva) upućeno je u utorak 8. kolovoza 2023. u Sloveniju gdje će biti angažirani na pružanju humanitarne pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena na rijeci Savinja.

Hrvatska vojska u pružanje humanitarne pomoći u Sloveniji angažirana je temeljem naredbe ministra obrane, a u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o prelasku granice Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći u Republici Sloveniji u uklanjanju posljedica olujnog nevremena te Odlukom o pružanju žurne pomoći poplavom pogođenim područjima u Republici Sloveniji.

Ovo je drugi angažman Hrvatske vojske u Sloveniji od kad su rekordne oborine prošli petak pogodile tu zemlju.

Podsjetimo, jedan helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171Sh i osam pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovali su u nedjelju 6. kolovoza 2023. u mjestu Donja Bistrica kod Lendave na aktivnostima prenošenja betonskih blokova za stvaranje barijera za suzbijanje poplava.

Ovom prigodom Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju sućut obiteljima stradalih u nadi da će se naši susjedi i prijatelji uspješno suočiti s izazovima, uz naglasak da uvijek mogu računati na našu pomoć.

Hrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima pomaže SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima pomaže SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima upućena u pomoć SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima pomaže SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima pomaže SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima pomaže SlovenijiHrvatska vojska s inženjerijskim strojevima pomaže Sloveniji