Hrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplava

Hrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplava | Foto: MORH/ F. Klen

Hrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplava

Ukupno 50 pripadnika HV-a u Hrvatskoj Kostajnici pomagat će u obrani od poplava, dok će se 250 hrvatskih vojnika nalaziti u stanju pripravnosti u petrinjskoj te njih 20 u karlovačkoj vojarni

Snage Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga OSRH s ukupno 50 pripadnika angažirane su u nedjelju 11. prosinca 2022. godine u obrani od poplava ugroženom području Hrvatske Kostajnice u Sisačko-moslavačkoj županiji. Naime, zbog obilnih oborina koje su pale tijekom subotnje večeri uvedene su izvandredne mjere na rijeci Uni, odnosno području Hrvatske Kostajnice.

Hrvatski vojnici koji pomažu na području Hrvatske Kostajnice na terenu su angažirani s jednom kombinirkom, kamionom, labudicom kao i jednim terenskim vozilom s osobljem.

Riječ je o pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a još 250 pripadnika GMBR-e nalazit će se u stanju pripravnosti u vojarni u Petrinji.

Također, u vojarni u Karlovcu u stanju pripravnosti nalazi se 20 pripadnika Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske s jednim utovarivačem, dva samoistovarivača, dva čamca i jednom kombinirkom.

Hrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplavaHrvatska vojska u Hrvatskoj Kostajnici pomaže u obrani od poplava