Hrvatska vojska započela s inženjerijskim radovima u Kokorićima | Foto: Hrvatska vojska

Hrvatska vojska započela s inženjerijskim radovima u Kokorićima

Planirani radovi se odvijaju u sklopu projekta pružanja pomoći Hrvatske vojske lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva Republike Hrvatske

Pripadnici Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske započeli su u srijedu, 27. siječnja 2021. godine s inženjerijskim radovima na pružanju pomoći vrgoračkom području u mjestu Kokorići koje je pogodila poplava početkom prosinca 2020. godine.

Riječ je o drugoj fazi pomoći Hrvatske vojske u kojoj su predviđeni inženjerijski radovi na sanaciji prometnica i putova.

Planirani radovi se odvijaju u sklopu projekta pružanja pomoći Hrvatske vojske lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva Republike Hrvatske. Očekivano trajanje inženjerijskih radova na izgradnji putova je petnaest radinih dana.

Podsjetimo, tijekom prve faze pomoći u čišćenju poplavljenog područja u prosincu 2020. godine pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flote Hrvatske ratne mornarice bili su angažirani na uklanjanju “zečjih nasipa” i čišćenja prometnica.