Hrvatski vojni hodočasnici vratili se iz Lourdesa| Foto: MORH/ D. Jonjić

Hrvatski vojni hodočasnici vratili se iz Lourdesa

Zahvalnom molitvom koju je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan u crkvi Svetog Križa u zagrebačkom Sigetu završilo je trideseto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

Zahvalnom molitvom koju je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan u crkvi Svetog Križa u zagrebačkom Sigetu, u kasnim popodnevnim satima u utorak 28. svibnja 2024. godine završilo je trideseto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja.

“Naš život odvija u znaku križa, a za nas kršćane križ nije znak nečeg lošeg i negativnoga znak već nade i spasenja. Na križu visi Spasitelj svijeta, Krist Gospodin koji nas je svojom mukom i smrću otkupio. U toj smo vjeri krenuli na ovo hodočašće i isto završavamo vrativši se u ovu crkvu. Zahvalimo Bogu na svemu što smo primili i što ćemo primiti”, rekao je u prigodnom obraćanju biskup Bogdan.

“Hvala svima vama, dobri ljudi, svih redova, rodova, staleža, uzrasta koji ste sudjelovali na ovom hodočašću zajedno s našim svećenicima. Hvala i vama, braćo svećenici, svima koji ste sudjelovali na ovom hodočašću i svojom službom vršili ono što je bilo predviđeno da bude Bogu ugodno djelo, nama na spasenje i vječnu korist i radost”, rekao je monsinjor Bogdan.

U završnom obraćanju svim sudionicima hodočašća zapovjednik 30. hodočašća u Lourdes brigadni general Željko Ljubas zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ovoga hodočašća te je izrazio zahvalnost što je mogao sudjelovati na ovome hodočašću.

Na ovogodišnjem hodočašću sudjelovalo je tisuću hodočasnika koji su se pridružili hodočasnicima na 64. međunarodnom vojnom hodočašću na kojem je, pod geslom “Neka mi dođu u procesiji”, sudjelovalo više od četrnaest tisuća vojnih hodočasnika iz četrdesetak zemalja svijeta.

Hrvatski vojni hodočasnici vratili se iz LourdesaHrvatski vojni hodočasnici vratili se iz LourdesaHrvatski vojni hodočasnici vratili se iz LourdesaHrvatski vojni hodočasnici vratili se iz Lourdesa