Foto; MORH/ J. Kopi

Hrvatski vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

Tri pripadnika bojne Tigrovi spasila su vozača traktora od utapanja u selu Stari Brod kod Letovanića

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, u srijedu, 14. ožujka 2018. godine tri pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasila su vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja.

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću istaknuo je: “Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje”.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

Tako je mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić zahvalila Hrvatskoj vojsci riječima: “2014. godine voda nam prodrla u kuću, a ovaj put vojska nam je puno pomogla, dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću”.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2730″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]