Foto; MORH/ J. Kopi

Hrvatski vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

Tri pripadnika bojne Tigrovi spasila su vozača traktora od utapanja u selu Stari Brod kod Letovanića

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, u srijedu, 14. ožujka 2018. godine tri pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasila su vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja.

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću istaknuo je: “Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje”.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

Tako je mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić zahvalila Hrvatskoj vojsci riječima: “2014. godine voda nam prodrla u kuću, a ovaj put vojska nam je puno pomogla, dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću”.