HRVCON KFOR proveo javno - zdravstvenu akciju u Janjevu | Foto: 40. HRVCON

HRVCON KFOR proveo javno – zdravstvenu akciju u Janjevu

Cilj javno-zdravstvene akcije bio je usmjeren na pružanje potpore malobrojnoj hrvatskoj zajednici kroz zdravstveno savjetovanje i poticanje istih na povećanje svjesnosti i skrbi za osobno zdravlje kroz prevenciju

Pripadnici 40. HRVCON-a u području operacije KFOR proveli su 17. veljače 2024. javno-zdravstvenu akciju za hrvatsku zajednicu u mjestu Janjevo u Republici Kosovo.

Nositelj aktivnosti bio je Mobilni medicinski tim 40. hrvatskog kontingenta na čelu s doktoricom natporučnicom Elenom Jelavić i medicinskom tehničarkom nadnarednicom Slavicom Kuz, a u istoj je sudjelovala i doktorica, brigadirka Ružica Pavić Kevrić.

Cilj javno-zdravstvene akcije bio je usmjeren na pružanje hrvatskoj zajednici kroz zdravstveno savjetovanje i poticanje istih na povećanje svjesnosti i skrbi za osobno zdravlje kroz prevenciju. Ovom akcijom provelo se mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi, kao i orijentacijski anamnestički brzi pregled.

Cijela akcija bila je koordinirana s župnikom Župe Janjevo, don Matejom Palićem koji se zahvalio na provedenoj akciji. Po završetku javno-zdravstvene akcije organizirano je zajedničko druženje pripadnika 40. HRVCON-a i mještana Janjeva.

HRVCON KFOR proveo javno - zdravstvenu akciju u JanjevuHRVCON KFOR proveo javno - zdravstvenu akciju u JanjevuHRVCON KFOR proveo javno - zdravstvenu akciju u JanjevuHRVCON KFOR proveo javno - zdravstvenu akciju u JanjevuHRVCON KFOR proveo javno - zdravstvenu akciju u Janjevu