Humanitarni koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice povodom Dana neovisnosti | Foto: HV / F. Klen

Humanitarni koncert povodom Dana neovisnosti

U Splitu održan koncert povodom Dana neovisnosti koji je ujedno je i humanitarni koncert čiji prihod je namijenjen Zakladi vojne solidarnosti

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, u ponedjeljak, 7. listopada, povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, održan je humanitarni koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice pod nazivom Domovini s ljubavlju.

Organizatori svečanog koncerta su Grad Split, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Ministarstvo obrane i Zapovjedništvo za potporu Hrvatske vojske.

Pred punim kazalištem splitskoj publici predstavili su se Orkestar Hrvatske ratne mornarice, Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, pjevači Đani Stipaničev, Goran Karan, Helena Gudelj i Ankica Grossi. Orkestrom je ravnao maestro Tonći Ćićerić.

Orkestar Hrvatske ratne mornarice
Humanitarni koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice povodom Dana neovisnosti | Foto: HV / F. Klen

Koncertu su nazočili izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Petroslav Sapunara, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontradmiral Ivo Rafanelli, zastupnik u Hrvatskom saboru Petar Škorić, posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Srećko Šestan i mnogi drugi uzvanici.

Ovom prilikom, publici je prikazan film o Zakladi vojne solidarnosti. Naime, koncert Domovini s ljubavlju je i humanitarni koncert čiji prihod je namijenjen Zakladi vojne solidarnosti.

Na koncertu su izvođene hrvatske domoljubne skladbe i ovogodišnja uspješnica, dvostruko nagrađivana pjesma Splitskog festivala Kuća naše pisme.

Na kraju svečanog koncerta publici su se obratili gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Srećko Šestan i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, koji su izrazili zadovoljstvo uspješno organiziranim koncertom.

General Fuzul se zahvalio nazočnima kao i hrvatskim braniteljima, organizatorima koncerta Gradu Splitu i Hrvatskom narodnom kazalištu Split.

[ngg src=”galleries” ids=”3704″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]