Internet stranice MORH-a među 10 najboljih

Službene internetske stranice Ministarstva obrane RH izabrane su kao jedne od 10 najboljih na nacionalnom internet natječaju VIDI WEB TOP 100, u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije. U navedenoj kategoriji kao najbolja stranica izabrana je stranica www.carnet.hr, koja po mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda zadovoljava sve tehničke standarde; izvedbe, dizajna, kvalitete i dostupnosti sadržaja.

Dodjela nagrada održana je u srijedu, 16. prosinca u hotelu Regent Esplanade. U organizaciji informatičke kuće Vidi i redakcija časopisa „Vidi“ i Vidi web portala, održan je Internet natječaj za najbolje hrvatske web stranice, a  nagrade su dodijeljene u 10 kategorija: Korporativne stranice, Mediji, novosti, oglasnici, Sport, zdravlje prehrana, Community servisi, Blogovi, Znanost obrazovanje, kultura, Turizam i putovanja, Vladine organizacije i državne institucije, Zabava, moda, glazba i Mobilni web. Za svaku od navedenih kategoriju stručni žiri odabrao je 10 najboljih.
Nove web stranice Ministarstva obrane redizajnirane su i pokrenute početkom travnja ove godine s ciljem bržeg i opširnijeg informiranja javnosti o projektima unutar MORH-a i OSRH.
Stranica ima pregledan, informativan, moderan dizajn, s naglaskom na multimedijalne sadržaje – fotografije, audio i video.
Naglasak je stavljen na kvalitetniju obradu svih postojećih sadržaja uz jednostavno pretraživanje svih sadržaja, izradu portala koji odgovara različitim potrebama korisnika te olakšava komunikaciju s javnošću uz omogućavanje proaktivnog pristupa. Također, ugrađene su napredne funkcije koje omogućavaju korisnicima da na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije iz obrambenog sustava.
Web stranica MORH-a izrađena je na Open Source platformi (sukladno preporukama EU-a o uporabi otvorenog koda), ima fleksibilni CMS za sadržajno i funkcionalno proširivanje po potrebi, a napravljena je kao multimedijalna platforma za video/foto/audio distribuciju do krajnih korisnika. U skladu je s W3C standardima i kompatibilna sa svim modernim preglednicima.