Ispraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na Kosovu | Foto: MORH / F. Klen

Ispraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na Kosovu

Hrvatski vojnici bit će pridodani NATO snagama u Zapovjedništvu operacije KFOR i podstožernim postrojbama

U srijedu, 18. studenog 2020., na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ispraćen je 34. hrvatski kontingent (HRVCON) u NATO operaciju potpore miru KFOR na Kosovu.

Dvadeset pripadnika 34. hrvatskog kontinegta KFOR krenula su iz Zagreba cestovnim putem prema Kosovu, preko Crne Gore i Albanije. Po dolasku u područje operacije, hrvatski vojnici bit će pridodani NATO snagama u Zapovjedništvu operacije KFOR i podstožernim postrojbama. Predviđeno je da će pripadnici 34. HRVCON-a KFOR ostati na Kosovu narednih šest mjeseci.

Zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj je, ispraćajući pripadnike hrvatskog kontingenta iz vojarne Croatia u Zagrebu, zaželio pripadnicima sretan put, uspješno izvršenje svih zadaća uz maksimalni profesionalizam i oprez uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Pripadnike 34. HRVCON-a KFOR do Kosova će prevesti pripadnici Zapovjedništva za potporu koji su, kao i pripadnici kontingenta, bili u četrnaestodnevnoj samoizolaciji i testirani su na COVID-19 prije upućivanja u operaciju.

Ispraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na KosovuIspraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na KosovuIspraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na KosovuIspraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na KosovuIspraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na Kosovu