Foto: MORH / K. Brigljević

Izaslanstva na posljednjem počivalištu generala Bobetka

Povodom obilježavanja 15. godišnjice smrti stožernog generala Janka Bobetka izaslanstva su mu odala počast na njegovom grobu u Sisku

Povodom obilježavanja 15. godišnjice smrti ratnog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH stožernog generala Janka Bobetka u nedjelju, 29. travnja 2018. izaslanstva su mu odala počast na njegovom posljednjem počivalištu u Sisku te je služena misa zadušnica.

Tim povodom na Gradskom groblju Viktorovac, uz članove obitelji Bobetko, okupili su se predstavnici Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, Ministarstva hrvatskih branitelja te brojni suborci i prijatelji generala Janka Bobetka koji su mu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast.

Izaslanstvo MORH-a i OSRH-a predvodio je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, koji je ujedno bio izaslanik Predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga, a u izaslanstvu su bili i zamjenik načelnika general-pukovnik Drago Matanović te general-pukovnik Mate Pađen, zapovjednik HVU-a “Dr. Franjo Tuđman”.

U ime predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH vijenac je položio general Šundov, a u ime predsjednika Vlade RH ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, dok je izaslanik ministra unutarnjih poslova bio Mladen Markač.

Molitvu na gorbu generala Bobetka predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, a u kapelici Svetog Mihaela u selu Crnac služena je misa zadušnica, koju je predvodio svećenik Ivan Grubišić. Tim povodom prigodne skladbe izvela je Klapa HRM-a “Sveti Juraj”, a događanje su uveličali i pripadnici Počasno-zaštitne bojne u povijesnim odorama.

Podsjetimo, povodom obilježavanja 15. godišnjice smrti ratnog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH na HVU “Dr. Franjo Tuđman” održan je i okrugli stol na temu “Sjećanje na stožernog generala Janka Bobetka”.

Izaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala Bobetkanačelnik GS OSRH general-zbora Mirko ŠundovIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala Bobetkanačelnik GS OSRH general-zbora Mirko ŠundovIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala BobetkaIzaslanstva na posljednjem počivalištu generala Bobetka