Izaslanstvo Vojne akademije RS na HVU

Hrvatsko vojno učilište “Petar Zrinski” u ponedjeljak, 31. svibnja posjetilo je izaslanstvo Vojne akademije Republike Srbije, koje je predvodio načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna.

U sastavu izaslanstva bio je i vojni izaslanik Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, brigadir Radoslav Ilić. Izaslanstvo je dočekao ravnatelj HVU-a, general bojnik Mirko Šundov sa svojim najbližim suradnicima. Nakon pozdravnih riječi, uvodnu prezentaciju održao je Dekan HVU-a, brigadir Željko Akrap  upoznavši nazočne s povjesnicom, ustrojem, aktivnostima i budućim planovima i zadaćama Učilišta. Nakon toga, general Vuruna prezentirao je domaćinima procese reforme vojnog obrazovanja u Republici Srbiji. Zatim je uslijedila rasprava na temu vojnog obrazovanja u dvjema susjednim državama. Posjet  izaslanstva završio je obilaskom škola i objekata u kojima se odvija izobrazba.

Izaslanstvo Vojne Akademije RS na HVUIzaslanstvo Vojne Akademije RS na HVUIzaslanstvo Vojne Akademije RS na HVUIzaslanstvo Vojne Akademije RS na HVUIzaslanstvo Vojne Akademije RS na HVU