Izložba “Paralela suprotstavljenog zajedništva”

“Paralela suprotstavljenog zajedništva” naziv je izložbe kipara Marine Stoponja i Hrvoja Dumančića, koja je 22. studenoga otvorena u galeriji Ministarstva obrane RH-a “Zvonimir”

Umjetnici i prijatelji Marina i Hrvoje kažu o svojoj izložbi da je ovo priča o paraleli, izložbi, komparaciji. “Ovo je događaj, kao i odmjeravanje, odnosno zajedničko nadmetanje na teme koje smo si sami zadali. Ovo je naša zajednička ideja suprotstavljanja, različitosti, jednakosti i prijateljstva”, naglasili su autori prilikom otvaranja izložbe.

Iako vole različite materijale, za izradu svojih skulptura Marina preferira mramor i kamen, dok Hrvoje broncu i terakotu, radovi koji nastaju vrlo često predstavljaju iste poruke. Tu se nazire ono što oboje umjetnika istražuje u svom doktorskom studiju posljednje dvije godine. Hrvoje, netradicionalnu konjičku skulpturu –  što je osnovni motiv njegovih radova, a Marina drugačiju, novu korespodenciju umjetnika i konzumenta u galerijskom prostoru.

Marina Stoponja bavi se i produkt dizajnom te dizajnom interijera i dosada je sudjelovala na mnogobrojnim međunarodnim izložbama. Ostvarila je desetak samostalnih javnih radova i organizirala isto toliko samostalnih izložbi.

Hrvoje Dumančić izlagao je na tridesetak skupnih i 17 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a zajedno su sudjelovali na više od desetak žiriranih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 6. prosinca i može se pogledati svakim radnim danom od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.

Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'Izložba 'Paralela suprotstavljenog zajedništva'