Konferencija načelnika glavnih stožera OS-a zemalja članica A-5

Konferencija se održava u okviru ovogodišnjeg predsjedanja Republike Hrvatske Američko-jadranskom poveljom, a otvorit će je ministar obrane Mario Banožić

Konferencija načelnika glavnih stožera oružanih snaga zemalja članica Američko-jadranske povelje (A-5) održat će se u utorak, 28. rujna 2021. godine u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani kraj Splita.

Konferenciju, koja se održava u okviru ovogodišnjeg predsjedanja Republike Hrvatske Američko-jadranskom poveljom, prigodnim obraćanjem otvorit će ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić.
Domaćin konferencije je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj.

Američko-jadranska povelja regionalna je sigurnosno-obrambena inicijativa koju su 2003. formirali Albanija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Sjedinjene Američke Države u cilju pružanje potpore članicama u pristupanju euroatlantskim integracijama. Inicijativi je naknadno pristupila Crna Gora te Bosna i Hercegovina. Srbija, Slovenija i Kosovo na sastancima sudjeluju u statusu promatrača.

Za predstavnike medija bit će osigurano praćenje konferencije u hotelu Le Meridien Lav u Splitu, u utorak 28. rujna 2021. i to:

  • od 9:15 – otvaranje konferencije, uvodna obraćanja ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja i zamjenika zapovjednika Američkih snaga za Europu (US EUCOM) general-pukovnika Michaela Howarda.
    (Dolazak predstavnika medija najkasnije do 8:45)
  • od 14:00 – ceremonija potpisivanja zajedničke izjave po završetku konferencije. (Dolazak snimatelja i fotografa najkasnije do 13:45 sati.)

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr najkasnije do ponedjeljka, 27. rujna 2021. do 20:00. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, broj novinarske iskaznice i broj mobitela.