Konferencija za medije povodom održavanja vježbe “SIGURNOST 18”

Konferencija za medije povodom vježbe “SIGURNOST 18” održat će se u petak, 11. svibnja 2018. u 10 sati na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu

Konferencija za medije povodom održavanja simulacijskog dijela vježbe “SIGURNOST 18”, međuresorne vježbe Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, održat će se u petak, 11. svibnja 2018. godine na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu, s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić te zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Krešo Tuškan.

Vježba “SIGURNOST 18” održava se u cilju zajedničkog djelovanja na terenu i provjere spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi ovogodišnje protupožarne sezone. Vježba se provodi u dva dijela – na strateškoj razini (simulacijska vježba) i na zemljištu (terenska vježba).

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedene konferencije da dođu u petak, 11. svibnja 2018., na Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman”, najkasnije do 9.45 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr danas, 10. svibnja 2018., najkasnije do 16 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) te broj osobne iskaznice i broj mobitela.
Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Sanja Smetiško Gašparić, sanja.smetisko@duzs.hr, 01 38 55 942, 091 112 1023.