Foto: MORH

Krstičević u obilasku požarišta kod Metkovića

Dodatne kopnene snage s 52 pripadnika i sedam motornih vozila upućene su na požarište kod Metkovića

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simonović posjetili su danas, 26. rujna 2018., dvojicu vatrogasaca iz DVD-a Metković koji su jučer lakše ozlijeđeni prilikom prevrtanja vatrogasne cisterne tijekom gašenja požara kod Kule Norinske kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Tom prigodom, ministar Krstičević je ozlijeđenim vatrogascima poželio brz oporavak naglasivši: “Čovjek je najvažniji dio sustava Domovinske sigurnosti i to nam je ključna zadaća na koju smo usredotočeni”.

Ministar je zahvalio vatrogascima i svima koji su uključeni u gašenje požara na nekoliko lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji poručivši kako zajedničkim snagama u sinergiji i partnerstvu možemo pomoći u obrani od požara.

Također, ministar Krstičević je obišao požarište kod Metkovića i prisustvovao sastanku županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u Kuli Norinskoj gdje su dogovoreni daljnji koraci svih sudionika sustava domovinske sigurnosti u gašenju požara.

Foto: MORH

“Zahvaljujući Sustavu domovinske sigurnosti situacija u vezi s požarima ove je godine puno bolja nego prošle godine. Na sastanku smo razgovarali o sustavu naučenih lekcija, poboljšanju organizacije upravljanja požarima i poboljšanju strategije gašenja požara”, rekao je ministar Krstičević.

Ministar je tom prigodom objasnio kako je stanje na požarištu u Kuli Norinskoj kod Metkovića složenije: “Stanje na požarištu Kula Norinska je malo složenije od požara na području Orebića, ali svi zajedno ulažemo ogromne napore da se požari u cijelosti stave pod kontrolu”.

Foto: MORH

Dodatne kopnene snage s 52 pripadnika i sedam motornih vozila upućene su na požarište kod Metkovića, gdje je angažirano i dva Canadaira CL-415.

Na požarištu u Orebiću na Pelješcu angažiran je jedan Canadair i 102 pripadnika kopnenih snaga koji od jutros pomažu u gašenju požara.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3055″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”100″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]