Letačke posade HRZ-a sudjelovale su tijekom vikenda, od 13. do 14. lipnja 2020. godine, u šest akcija hitnog prevoženja pacijenata | Foto: HRZ/ M. Karačić

Letačke posade HRZ-a sudjelovale u šest akcija hitnog prevoženja pacijenata

Tijekom vikenda letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su šest pacijenata s otoka Korčule, Visa i Hvara te iz Dubrovnika

Letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovale su tijekom vikenda, od 13. do 14. lipnja 2020. godine, u šest akcija hitnog prevoženja pacijenata s otoka Korčule, Visa i Hvara te iz Dubrovnika.

Tako su u subotu, 13. lipnja, u dvije akcije prevoženja pacijenata s Korčule zbrinute dvije osobe. Idući dan angažman letačkih posada započeo je s prijevozom pacijenta kojem je bila potrebna transplantacija iz Dubrovnika do KBC Dubrava u Zagrebu. U ovoj akciji sudjelovale su letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila i 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila HRZ-a.

Uz navedenu akciju, posada iz Divulja bila je uključena i u hitno prevoženje još troje pacijenata s Korčule, Visa i Hvara do KBC Split.