Ministar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom Blitt | Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom Blitt

Ministar obrane i veleposlanica Blitt razgovarali su o aktualnoj situaciji u Ukrajini i području jugoistočne Europe, kao i o daljnjem produbljivanju suradnje RH i Kanade

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kanade Jessicu Blitt u Ministarstvu obrane u utorak 5. ožujka 2024. godine.

Tom prigodom ministar Anušić i veleposlanica Blitt razmijenili su mišljenje o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Ukrajini i području jugoistočne Europe, ali i o ostalim globalnim sigurnosnim izazovima.

U kontekstu pružanja pomoći Ukrajini i nužnosti nastavka pomoći ukrajinskom narodu u borbi protiv ruske agresije, ministar Anušić podsjetio je kako je Vlada Republike Hrvatske do sada donijela devet odluka te kako je ovoj državi darovano više od 185 milijuna eura u vojnoj opremi i streljivu.

Ministar Anušić i veleposlanica Blitt složili su se kako je pritom i dalje potrebno nastaviti jačati odnose s partnerima i saveznicima te jačati kapacitete nacionalnih obrambenih sustava, a posebno u kontekstu jačanja NATO-a.

“Kada govorimo o daljnjim planovima modernizacije i opremanja naših oružanih snaga, posebno je važno istaknuti veliki potencijal i mogućnosti hrvatske obrambene industrije koja je po svojoj kvaliteti i proizvodima već itekako prepoznata na svjetskom tržištu”, rekao je ministar obrane dodavši kako također postoji i potencijal suradnje hrvatskih i kanadskih tvrtki obrambene industrije.

Veleposlanica Blitt izrazila je zadovoljstvo zbog susreta s ministrom obrane Ivanom Anušićem kazavši kako vjeruje da će se suradnja RH i Kanade nastaviti i dalje razvijati.

Ministar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar Anušić s veleposlanicom Kanade Jessicom Blitt