Ministar Anušić u Koprivnici| Foto: Josip Šeri

Ministar Anušić u Koprivnici: Hvala na pomoći koju ste pružili mom Antunovcu u Domovinskom ratu

Vjerujem kako ćemo zajedno u nadolazećem razdoblju realizirati projekte na koje čekate toliko dugo godina, rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Anušić

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i druge članove Vlade RH nazočio je svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom svečanog obilježavanja 31. obljetnice Koprivničko-križevačke županije i Dana županije danas 11. travnja 2024. u Koprivnici.

Čestitavši obljetnicu stanovnicima Koprivničko-križevačke županije ministar Anušić istaknuo je kako je današnji dan prigoda za posebno istaknuti sve one značajne projekte koji su unaprijedili život njezinih žitelja.

“U proteklih osam godina mandata ove Vlade nitko ne može reći da stvari nisu krenule na bolje što je vidljivo iz postojećih projekata, rasta plaća i BDP-a i ostalog. 17. travnja imat ćemo dodanu vrijednost, a to je da će te, župane i gradonačelniče, imati u meni jednog saveznika više, bilo u Vladi RH ili Saboru, nekoga tko će vas zastupati i pomoći vam i to zajedno sa svima koji su svjesni kako je konačno vrijeme za realizaciju projekata na koje čekate toliko dugo godina”, rekao je ministar te dodao kako vjeruje da će ih zajedno u nadolazećem razdoblju i realizirati.

Dodao je kako se ozbiljni projekti moraju raditi planski i dugoročno. “Ozbiljan posao mora se raditi sustavno, planski i dugoročno i tako rezultati neće izostati. Kako to funkcionira vidljivo je upravo na području ove Županije, ali i cijelog istoka Hrvatske”, nastavio je ministar Anušić.

U tom kontekstu istaknuo je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem te Projekt Sjever, kao projekte koji će u budućnosti biti još bolji i produktivniji.

U svom obraćanju ministar Anušić se osvrnuo i na velikodušnost ove Županije koja je u najtežim danima Domovinskog rata pružila pomoć mještanima njegovog rodnog Antunovca.

“Ovdje u Podravini veže nas puno zajedničkih stvari; uz spomenute projekte veže nas i prošlost. Upravo iz mog sela Antunovac kod Osijeka, upravo ovdje u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Koprivničkim bregima ste primili, dali krov nad glavom i kruh na stol onima koji su 1991. godine morali pobjeći od ratnih strahota. To su bile žene djeca i starci – još jedanput vam se zahvaljujem na tome, hvala na pomoći, hvala na humanosti koja je nama puno značila”, poručio je ministar obrane.

U okviru programa uručene su priznanja zaslužnim pojedincima: plakete župana Koprivničko-križevačke županije, zahvalnice Koprivničko-križevačke županije te nagrade Koprivničko-križevačke županije.

Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade RH, Koprivničko-križevačke županije i drugih županija, gradova, općina i drugi.

Ministar Anušić u KoprivniciMinistar Anušić u KoprivniciMinistar Anušić u KoprivniciMinistar Anušić u KoprivniciMinistar Anušić u KoprivniciMinistar Anušić u Koprivnici