Ministar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnika | Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnika

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na 248. rođendanskom balu Marinskog zbora Sjedinjenih Američkih Država (U.S. Marine Corps)

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u četvrtak 9. studenoga 2023. godine u Zagrebu na 248. rođendanskom balu Marinskog zbora Sjedinjenih Američkih Država (U.S. Marine Corps).

U ovoj prigodi, ministar Banožić istaknuo je kako su Sjedinjene Američke Države ključan strateški partner, saveznik i prijatelj Hrvatske, što se očituje u mnogim aspektima suradnje, a naročito u području sigurnosti i obrane.

Podsjetivši na podršku SAD-a Hrvatskoj, ministar je naglasio kako su Sjedinjene Američke Države stale uz Hrvatsku od prvih trenutaka borbe za neovisnost, a danas Hrvatska kao članica NATO-a i Europske unije čvrsto stoji kao partner i prijatelj uz Sjedinjene Američke Države.

“Trenutni globalni sigurnosni izazovi podsjetnik su na važnost transatlantske veze i potrebu da se držimo zajedno”, rekao je.

Ministar se u obraćanju osvrnuo i na nedavni službeni posjet Sjedinjenim Američkim Državama istaknuvši: “Odlična suradnja potvrđena je i prilikom mog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama i posjeta Nacionalnoj gardi Minnesote, kada je i ministar obrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyd J. Austin pohvalio suradnju s Hrvatskom i Oružanim snagama RH”, kazao je.

Također, ministar Banožić naglasio je kako je u tijeku nekoliko velikih projekata modernizacije Hrvatske vojske u suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Na kraju, ministar je poručio: “Naši narodi i pripadnici Oružanih snaga dijele zajedničke vrijednosti. Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnika. Njihova predanost i odanost razlog su da vjerujemo kako možemo nastaviti graditi mir i sigurnost, spriječiti sukobe i ojačati međunarodnu sigurnost za buduće generacije”.

Balu Marinskog zbora prisustvovala su izaslanstva Vlade RH, Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj i Ureda Predsjednika RH.

Ministar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnikaMinistar Banožić marincima: Ponos, nepokolebljivost i disciplina su osobine marinaca i hrvatskih vojnika