Ministar Banožić s izaslanstvom Ministarstva obrane, posjetio je sajam naoružanja i vojne opreme „Eurosatory 2022“ | Foto: MORH

Ministar Banožić na sajmu „Eurosatory 2022“ u Francuskoj

Impresivno je vidjeti vodeće svjetske proizvođače vojne opreme i naoružanja među kojima su i hrvatske tvrtke, rekao je ministar Banožić.

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić s izaslanstvom Ministarstva obrane, posjetio je u ponedjeljak 13. lipnja 2022. sajam naoružanja i vojne opreme „Eurosatory 2022“, koji se održava u Parizu. Sajam je otvorio ministar za Oružane snage Francuske Republike Sebastien Lecornu.

Osim svjetskih proizvođača vojne opreme i naoružanja, ministar Banožić je obišao izložbene prostore i hrvatskih tvrtki obrambene industrije koje sudjeluju na ovogodišnjem 27. po redu „Eurosatory“ sajmu, zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom.

„Impresivno je vidjeti vodeće svjetske proizvođače vojne opreme i naoružanja među kojima su i hrvatske tvrtke. Još su jednom potvrdili kako je hrvatska obrambena industrija izrasla u respektabilnog igrača na svjetskom tržištu. Suradnja Ministarstva obrane s domaćim tvrtkama obrambene industrije traje od vremena Domovinskog rata“, poručio je ministar Banožić.

Kazao je i kako je danas ta grana hrvatskog gospodarstva izrasla u ozbiljnog, konkurentnog igrača na svjetskom tržištu te kako su po njihovim proizvodima Hrvatska i hrvatski vojnici prepoznatljivi u svijetu.

„Nema puta na svjetsko tržište bez potvrde obrambenog sektora vlastite zemlje i korištenja proizvoda u nacionalnim oružanim snagama“, rekao je ministar.

Sajam je utemeljen 1967. godine i vodeća je međunarodna izložba kopnene i zračne obrane i sigurnosti. Održava se svake parne godine u lipnju u Paris Nord Villepinte izložbenom centru.

Ministar Banožić na sajmu „Eurosatory 2022“ u FrancuskojMinistar Banožić na sajmu „Eurosatory 2022“ u FrancuskojMinistar Banožić na sajmu „Eurosatory 2022“ u FrancuskojMinistar Banožić na sajmu „Eurosatory 2022“ u Francuskoj