Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu | Foto: NATO

Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu

Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne je važnosti u trenutku aktualne protuofenzive ukrajinske vojske, rekao je ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u četvrtak 15. lipnja 2023., na redovitom 13. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan na marginama sastanka ministara obrane država članica NATO-a u Bruxellesu.

Sastanak je otvorio ministar obrane SAD-a Lloyd Austin II istaknuvši važnost kontinuirane potpore saveznika i partnera Ukrajini, kao i brze dostave ključne vojne opreme na bojišnicu.

Ministar obrane Ukrajine Oleksij Reznikov obavijestio je sudionike o aktualnoj situaciji na bojištu te još jedanput apelirao na pružanje žurne materijalne vojne pomoći Ukrajini.

Ministar Mario Banožić rekao je kako Hrvatska dosljedno i u skladu s potrebama i mogućnostima, pruža potrebu podršku Ukrajini.

“Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne važnosti u trenutku aktualne protuofenzive ukrajinske vojske”, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Na sastanku su ministri zemalja sudionica te predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili aktualne informacije o donacijama Ukrajini.

Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu