Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovali su na 7. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu | Foto: MORH

Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu

Hrvatska će i dalje pružati svu potrebnu pomoć, između ostalog i u području humanitarnog razminiranja, istaknuo je Banožić, naglasivši predanost Vlade RH pružanju sveobuhvatne pomoći Ukrajini

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovali su u petak 20. siječnja 2023. u Ramsteinu u Saveznoj Republici Njemačkoj na 7. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu, koja okuplja više od 40 zemalja sudionica.

Sastanak je otvorio predsjedavajući, ministar obrane SAD-a Lloyd Austin II., a nazočnima se na početku putem video veze obratio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Na sastanku je sudjelovao ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov koji je sudionike izvijestio o aktualnoj situaciji na bojištu u Ukrajini te iznova apelirao na pružanje pomoći.

Ministri zemalja sudionica, kao i predstavnici Europske unije i NATO-a, razmijenili su informacije o dosad pruženoj materijalnoj i humanitarnoj pomoći Ukrajini te raspravili o potrebama i mogućnostima za buduće donacije s obzirom na sve veće potrebe obrane Ukrajine od ruske agresije.

Ministar Banožić je na početku obraćanja izrazio sućut kolegi Reznikovu za tragičnu pogibiju Ukrajinskih građana u nedavnoj helikopterskoj nesreći.
Također, zahvalio je američkom kolegi Austinu na vodstvu ove važne inicijative za pomoć Ukrajini. Naglasio je predanost Vlade Republike Hrvatske u pružanju sveobuhvatne pomoći Ukrajini od samih početaka ruske agresije na Ukrajinu, između ostalog kroz odluke Vlade RH o pružanju materijalno-tehničke pomoći. „Republika Hrvatska će i dalje pružati svu potrebnu pomoć, između ostalog i u području humanitarnog razminiranja“ istaknuo je ministar Banožić.

Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za UkrajinuMinistar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu