Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak 6. prosinca 2021. godine nazočio je svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada Preloga | Foto: MORH/ F. Klen

Ministar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada Preloga

Ministar obrane obišao je proizvodne pogone tvrtke Šestan-Busch d.o.o. koja je na svečanosti povodom Dana Grada Preloga uručila priznanje gradonačelniku Ljubomiru Kolareku

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak 6. prosinca 2021. godine nazočio je svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada Preloga.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga u Domu kulture u Prelogu, gradonačelniku Ljubomiru Kolareku od strane Alojzija Šestana dodijeljeno je priznanje firme Šestan-Busch d.o.o povodom njihove 25. godišnjice rada te potpore koju Prelog daje razvoju hrvatske obrambene industrije.

Tom prigodom dodijeljena su i Javna priznanja Grada Preloga, Plaketa i Grb Grada Preloga.

Ministar obrane čestitao je svim građanima Dan Grada Preloga i kazao kako je ovo prilika podsjetiti se što su sve predstavnici lokalne uprave i samouprave, uz podršku Vlade Republike Hrvatske, učinili u 2021. godini za gospodarski napredak i razvoj. Također, ministar obrane istaknuo je kako će ulazak Republike Hrvatske u Schengenski prostor i eurozonu biti od velikog značaja za daljnji razvoj gospodarstva ovog područja.

„Godina koju uskoro ostavljamo za sobom bila je izazovna. Suočili smo se s kompleksnom krizom, posljedicama dvaju velikih potresa, ali i pandemijom COVID-a. Rast BDP-a iznad je naših očekivanja, a osigurana sredstva iz europskih fondova daju nam za pravo tvrditi kako smo i te kako svjesni situacije u kojoj smo se našli, ali – što je važnije – znali pronaći odgovore na brojna pitanja“, rekao je ministar Banožić i naglasio kako je potpisivanjem ugovora o nabavci višenamjenskog borbenog aviona Rafale i na obrambenom području učinjen povijesni iskorak. U tom kontekstu, ministar se prisjetio i legendarnih imena Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s ovih područja koja su dala nemjerljiv doprinos u obrani hrvatske države za vrijeme Domovinskog rata.

„U svemu tome iznimno je važna potpora građana, doprinos lokalne zajednice, inventivnost i snaga poduzetnika koji djeluju i u vašem gradu, a na koje smo svi mi, kao država i te kako ponosni. Vjerujem kako svaka sredina, pa tako i grad Prelog i Međimurje unatoč izazovima s kojima se suočavamo, osjeća probuđeni optimizam i motiviranost za ostvarivanjem iskoraka“, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek u svom obraćanju istaknuo je kako je Prelog oduvijek mjesto susreta gospodarstvenika te kako je na tim temeljima nastavio svoj daljnji razvoj.

„Zahvaljujem svima onima koji u posljednjih 25 godina doprinose rastu i razvoju našega grada, hvala Međimurskoj županiji, svim našim obrtnicima i poduzetnicima, a posebno se zahvaljujem Vladi RH na podršci koju nam pružaju”, rekao je Kolarek.

Svečanosti su uz ministra Banožića nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, državna tajnica u Ministarstvu turizma Sanda Herman, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te ostali predstavnici Međimurske županije.

Povodom Dana Grada Preloga održano je misno slavlje u crkvi sv. Jakoba koje je predvodio vlč. Antun Hoblaj, a na Spomen ploči znamenitim Hrvatima priločke Župe izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće.

Ministar obrane Mario Banožić u pratnji ministra Horvata i predsjednika Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Gorana Basarca, obišao je proizvodne pogone tvrtke Šestan-Busch d.o.o. uz vodstvo izvršnog direktora Alojzija Šestana.

„Dajem punu podršku daljnjem razvoju poslovanja tvrtke Šestan-Busch koju smatram jednom od tri vodeće hrvatske tvrtke koja se bavi proizvodnjom vojne opreme i naoružanja. Obilaskom njihovih proizvodnih pogona osobno sam se uvjerio u razinu kvalitete rada tvrtke. Smatram kako upravo njihova razina kvalitete ostalim hrvatskim proizvođačima treba biti smjernica za daljnji način razvoja poslovanja i promišljanja o tome kako postati konkurentan i prepoznatljiv na svjetskom tržištu”, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Ministar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada PrelogaMinistar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada PrelogaMinistar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada PrelogaMinistar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada PrelogaMinistar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada PrelogaMinistar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada PrelogaMinistar Banožić na svečanom obilježavanju Dana Grada Preloga